בחינות הבגרות הן הבחינות החשובות ביותר בכל תקופת הלימודים בבית הספר, אם לא התכוננתם אליהם היטב, אז תצטרכו להגיש מועמדות למבחן בגרות חוזר.
ישנן דרכים רבות שיכולות לעזור לך להצליח בבחינת הבגרות. עם זאת, נדון בכמה מהם:
-חשוב לבחור במתמטיקה כמקצוע הראשון שלך וכדאי ללמוד אותו ביסודיות.
כדאי שתקבל בסיס טוב במקצוע המתמטיקה על ידי הבנה יסודית של כל הנושאים המיועדים לבחינה לפני שתמשיך לנושאים אחרים.
בחינת הבגרות במתמטיקה בישראל
בחינת הבגרות במתמטיקה בישראל היא בחינה ארצית הנבחנים על ידי כל התלמידים הרשומים רשמית כתלמידים מכל סוג של בית ספר אקדמי או מקצועי ומעוניינים לקבל תעודת בגרות בתום לימודיהם בתיכון. הבחינה נועדה להעריך את רמת הידע, ההבנה והמיומנויות במתמטיקה שרכש הנבחן במהלך שנות לימודיו.
בגרות במתמטיקה 5 יחידות היא בגרות מאתגרת מאוד שמכילה שלל נושאים מורכבים כמו:
אלגברה בסיסית – אלגברה היא חקר מבנים מתמטיים מופשטים. ניתן ליישם אותה על גיאומטריה באמצעות שימוש בגיאומטריה אנליטית.
היסודות של האלגברה כפי שהיא חלה על גיאומטריה אנליטית: פתרון משוואות, ציור גרפים של נקודות, זיהוי שיפועים ומציאת נקודות חיתוך של שני קווים.
לימוד הסתברות, כיצד לפתור בעיות ולענות על שאלות.
בעיות מילוליות – המתייחסות לתרגול של פתרון בעיות מתמטיות על ידי כתיבה ופרשנות של השלבים.
על התלמידים להיות מוכנים למבחן על ידי עיון בהערותיהם ותרגול שאלות רבות. זה יעזור לתלמידים להרגיש בטוחים יותר לגבי החומר, כדאי לתלמידים לישון טוב לפני הבחינה.
חשוב לא להילחץ יותר מדי לפני הבחינה, זה רק יגרום לביצוע גרוע יותר בבחינה ולחץ מיותר.
למה מתמטיקה היא מקצוע מאוד חשוב ?
מתמטיקה היא מקצוע חשוב מאוד שכן הוא הבסיס לכל שאר המקצועות. ממתמטיקה עוזרת לתלמידים ללמוד על מספרים, צורות ומדידות, שהם אבני הבניין הבסיסיות של כל דבר בעולם שלנו. מתמטיקה הייתה חלק מהציוויליזציה האנושית במשך אלפי שנים והיא תמשיך להיות חלק בלתי נפרד מהעתיד.
למרות שלא ניתן לענות על המון שאלות כמו מה יקרה בעתיד, אנחנו כן יודעים שמתמטיקה הייתה חלק מהמין האנושי כבר כמה אלפי שנים ותמשיך להיות חשובה גם בשנים הבאות.
ההיסטוריה של המתמטיקה
ההיסטוריה של המתמטיקה היא סיפור ארוך ומסובך. העדות הכתובה המוכרת ביותר למתמטיקה היא ממסופוטמיה, בסביבות שנת 3000 לפני הספירה. הבבלים היו הראשונים שהשתמשו במערכת ערכי מקומות עם סמלים למספרים 1 עד 9. היו להם גם סמלים מתמטיים נוספים. המצרים היו הראשונים שהשתמשו בסמל לאפס, שבו השתמשו כרווח ריק בין מספרים אחרים בניגוד למספר בפני עצמו. פיתגורס היה הראשון שגילה שיש מספרים אי-רציונליים במתמטיקה – אלו הם מספרים שאי אפשר לבטא כשברים, כמו π או √2.
היוונים הקדמונים היו הראשונים שהבינו שניתן לייצג את כל המספרים במערכת עשרונית כמספרים שברים ואי-רציונליים. המצרים, הבבלים והיוונים היו גם הראשונים שהשתמשו במספרים שליליים. רבות ממערכות המספרים שלהם ננטשו מאז לטובת המערכת העשרונית המודרנית יותר של ימינו.